Dit jaar zetten wij ons in voor een project van stichting Tear herstel voor vrouwen in Latijns-Amerika.
Met als doel om Colombiaanse en Boliviaanse vrouwen die survivor zijn van (seksueel) geweld herstel te bieden.
Dit herstel zal geboden worden in de vorm van lotgenotengroepen, het bouwen van safehouses en door het economisch zelfstandig maken van vrouwen. www.resister.nl

 

Einde aan geweld tegen vrouwen in Latijns-Amerika
Er is genoeg reden om actie te ondernemen: wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met lichamelijk of seksueel geweld, bijvoorbeeld huiselijk geweld, verkrachting of mensenhandel. In het merendeel van de gevallen is de dader een bekende van de vrouw. Helaas wordt in dit geweld in sommige landen als ‘normaal’ gezien. Er wordt niet makkelijk over deze situaties gesproken en juiste steun ontbreekt.

Werkwijze
Stichting Tear bouwt daarom aan gemeenschappen en kerken die de stilte en schaamte over het geweld bij de lokale bevolking durven te doorbreken. Ze creëren een veilige plek voor de slachtoffers en bouwen aan recht en verandering.

Het project van Tear zal zowel in Bolivia als Colombia plaatsvinden. In Bolivia werkt Tear met partner Paz y Esperanza aan preventie van huiselijk geweld en aan juridische en psychologische ondersteuning voor slachtoffers. In Colombia wordt gewerkt met partner CORSOC en lokale kerken aan herstel voor slachtoffers van oorlogsgeweld. Er wordt hulp geboden aan slachtoffers van geweld in twee regio’s waar de burgeroorlog flinke sporen heeft nagelaten. Daarnaast worden hulpverleners en leiders van de lokale kerken getraind, zodat zij kunnen bijdragen aan herstel en aan het voorkomen van seksueel geweld in de toekomst.

 


Disclaimer: Samen met alle Happietaria’s in Nederland halen we geld op voor de volgende projecten:

  • Einde aan geweld tegen vrouwen  (Tear)
  • Vakopleidingen voor Eritrese vluchtelingen (ZOA)
  • Voedselzekerheid in Zuid-Sudan (ZOA)
  • Bijenproject stimuleert zelfredzaamheid (MIVA)
  • Stop seks trafficking in Noord India (IJM)

Een deel van de opbrengst van Happietaria Groningen kan dus gebruikt worden om, naast ons eigen project (Einde aan geweld tegen vrouwen) andere projecten te bekostigen.