Happietaria Groningen staat onder de leiding van zeven gemotiveerde studenten die samen het
Happietaria Management Team (HMT) vormen. Zij hebben de algehele leiding over het project en
draaien mee in de commissies waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Het HMT 2018 bestaat uit de
volgende personen:

Happietaria Bestuur Restaurant Groningen Goede Doel

Voorzitter – Martijn de Vries

Penningmeester – Joël Kuiper

Sponsor & Inkoop – Lotte Gerritsen

PR & Bewustwording – Wierd Folkertsma

Personeel – Marjan Hoff

Pand – Anne-Wikke Verbaan

Keuken & Voeding – Alouchca Sikkema

Martijn Happietaria Bestuur Restaurant Groningen Goede Doel

       

Martijn de Vries

 • Voorzitter
 • voorzitter@happietariagroningen.nl

Even voorstellen:
‘Hallo, ik ben Martijn, student aan de PABO en voorzitter van de 24e editie van Happietaria Groningen. In de afgelopen 23 jaren is Happietaria Groningen diep geworteld geraakt in de stad. Het is een plek geworden waar stadjers en studenten elkaar ontmoeten, als gast in het restaurant, maar ook als vrijwilliger op een avond. Juist deze ontmoeting en samen bezig zijn voor een betere wereld maken mij enthousiast.

Als voorzitter ben ik eindverantwoordelijk voor Happietaria Groningen. Ik houd de planning bij, zorg ervoor dat iedereen zijn taak goed kan uitvoeren en spring bij waar dat nodig is. Daarnaast ben ik contactpersoon voor Tear, de stichting waarvoor wij ons inzetten.

Ik zie ontzettend uit naar onze opening over iets meer dan 2 maanden. Op dat moment komt al het werk van het team hopelijk bij elkaar en kunnen we met zijn allen een fantastisch Happietaria 2018 neerzetten. Wil jij deel uitmaken van dit team? Stuur dan een mail naar voorzitter@happietariagroningen.nl.’

 

Joël Happietaria Bestuur Restaurant Groningen Goede Doel

Joël Kuiper

 • Penningmeester
 • penningmeester@happietariagroningen.nl

Even voorstellen: ‘Ik ben Joel Kuiper, 21 jaar, student Bedrijfskunde en dit jaar de penningmeester van Happietaria Groningen. Ik ben ontzettend enthousiast over Happietaria, omdat het mensen de mogelijkheid geeft op een simpele manier bij te dragen aan een betere wereld met eerlijke kansen voor iedereen. De gedachte dat elke verdiende euro volledig naar het goede doel gaat, motiveert mij daarbij enorm.

Als penningmeester ben ik daarbij verantwoordelijk voor de financiële en juridische zaken rondom Happietaria. Denk hierbij aan het betalen van rekeningen, het aanvragen van vergunningen en het tekenen van contracten.

Samen met vele vrijwilligers, sponsoren en gasten hoop ik dat we dit jaar weer een mooi resultaat kunnen behalen. Daarom hebben wij ook u nodig! U kunt ons steunen door te komen helpen of dineren in ons restaurant. Verder zijn wij altijd op zoek naar sponsoren die ons project mede mogelijk kunnen maken. Mocht u tips hebben voor potentiële sponsoren of kunt u zelf iets bijdragen aan Happietaria, dan horen wij dat heel graag!’

 

Lotte Happietaria Bestuur Restaurant Groningen Goede Doel

Lotte Gerritsen

 • Sponsor & Inkoop
 • sponsor@happietariagroningen.nl

Even voorstellen: ‘Hoi! Ik ben Lotte, 21 jaar en student Pedagogische Wetenschappen. Dit jaar mag ik de sponsor- en inkoopmanager zijn van Happietaria. Ik ben heel enthousiast over het project dat we ondersteunen en hoop dit enthousiasme over te brengen op onze sponsors.

Wat ik bijzonder vindt aan Happietaria, is dat het een project is dat we samen doen. Ik word blij van de samenwerking met de sponsoren, die ons ieder jaar opnieuw heel erg ondersteunen. Samen met mijn commissie ben ik op zoek naar bedrijven die ons project willen ondersteunen, om zo dit jaar Happietaria weer tot een succes te maken. Hiernaast ben ik samen met mijn commissie verantwoordelijk voor het doen van de inkopen tijdens Happietaria, zodat de keuken weer een heerlijke maaltijd voor u kan bereiden!

Bent u ook enthousiast over Happietaria en wilt u uw naam aan dit initiatief verbinden? Mail dan naar sponsor.groningen@gmail.com.

 

Wierd Happietaria Bestuur Restaurant Groningen Goede Doel

Wierd Folkertsma

 • PR & bewustwording
 • pr@happietariagroningen.nl

Even voorstellen:
‘He! Ik ben Wierd, vierdejaars student Technische planologie en dit jaar mag ik de public relations en bewustwording doen van Happietaria Groningen. Ik kijk er naar uit om Happietaria in Stad en ommeland bekend te maken, om zo het restaurant goed gevuld te krijgen!
Samen met mijn commissie probeer ik ervoor te zorgen dat mensen enthousiast worden over het concept en ook daadwerkelijk komen eten. Onder het mom: voorkomen is beter dan genezen ben ik er van overtuigd dat we dit jaar een erg goed doel hebben gekozen. Hierdoor wordt mijn taak leuker en makkelijker! Meer weten over het goede doel? Meer informatie is te vinden onder: Happietaria –→ Het doel.’

 

Marjan Happietaria Bestuur Restaurant Groningen Goede Doel

Marjan Hoff

 • Personeel
 • personeel@happietariagroningen.nl

Even voorstellen:
‘Hai! Ik ben Marjan, tweedejaars studente Toegepaste Psychologie en dit jaar Personeelsmanager van Happietaria Groningen! Ik ben ongelofelijk blij met de functie die ik binnen het HMT mag vervullen en heb dan ook heel veel zin in het samenwerken met iedereen die zich wil inzetten voor Happietaria Groningen.

Samen met mijn commissie ben ik de komende maanden druk bezig met het werven van vrijwilligers om ons te helpen het restaurant te runnen met de bediening en keuken. In de tijd die wij open zijn (22 november – 20 december) zullen wij proberen u een zo goed mogelijke service te bieden zodat u optimaal kunt genieten van een avondje in ons Happietariarestaurant.

Ook komen helpen? Aanmelden kan bij mij (personeel@happietariagroningen.nl) of schiet iemand van de Personeelscommissie of mijn mede HMT’ers even aan. Wij zijn blij met alle hulp! Tot op de werkvloer? 😉’

Anne-Wikke Happietaria Bestuur Restaurant Groningen Goede Doel

Anne-Wikke Verbaan

 • Pand
 • pand@happietariagroningen.nl

Even voorstellen:
‘Hoi! Ik ben Anne-Wikke Verbaan, 21 jaar en ik heb net mijn bachelor geneeskunde gehaald. Daarnaast ben ik de pandmanager van het HMT 2018, mijn taak is het zoeken en inrichten van het pand. Momenteel zijn we druk bezig met de zoektocht naar het perfecte pand.

Het mooie van Happietaria voor mij is dat er zoveel mensen gemotiveerd met één doel bezig zijn: vrijwilligers, gasten en sponsoren. Het inspireert mij enorm dat één stad zoveel verschil kan maken voor mensen in een ontwikkelingsland.

Als je wel iets voor Happietaria wil doen, maar je weet niet precies wat? We zijn nog op zoek naar mensen die willen helpen met klussen/verven/verhuizen/schoonmaken halverwege oktober. Ik zou je dan heel dankbaar zijn en de mensen in India, Bangladesh en Nepal helemaal! We zien je graag daar!’

Alouchca Happietaria Bestuur Restaurant Groningen Goede Doel

Alouchca Sikkema

 • Keuken
 • Keuken@happietariagroningen.nl

Even voorstellen:
‘Hoi! Mijn naam is Alouchca, ik ben 21 jaar en studente Pedagogische Wetenschappen. Dit jaar mag ik de keukenmanager van Happietaria Groningen zijn! Ik ben hier erg enthousiast over, want wat is er leuker dan koken? Juist, koken voor het goede doel! Eten brengt mensen samen en ik vind het fantastisch dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een project van Tear.

Als keukenmanager ben ik samen met mijn commissie verantwoordelijk voor alles wat in de keuken gebeurt, zoals het maken van het menu, de hygiëne en het bereiden van de gerechten. Ik kijk ernaar uit dat we een maand lang een restaurant mogen runnen, dit lijkt me een spannende uitdaging.

Lijkt het jou leuk om ons te ondersteunen in de keuken? Stuur dan een mailtje naar keuken@happietaria.nl’